No time, no place

nolugar
“I en principi, ni les cabines ni les bústies no desapareixeran, perquè n’hi ha d’haver un nombre mínim per garantir l’accés universal al servei”.

PORTADA TECNOLOGIA
L’espai públic barceloní manté més de 800 cabines telefòniques i 500 bústies de Correus

L’expansió de l’ús del mòbil ha fet que cada cop sigui menys habitual veure cabines telefòniques al carrer, però encara sobreviuen. A Barcelona ara mateix n’hi ha 833, sobretot d’aquest tipus, tot i que no totes funcionen i algunes ho fan únicament amb una targeta de prepagament. Les més de 800 que hi ha ara són gairebé la meitat que fa dos anys i mig. I de les que ja no n’hi ha gairebé cap a la ciutat és d’aquestes, amb cubicle.

Tot i que cada cop hi ha menys cabines telefòniques a l’espai públic, en principi no haurien de desaparèixer del tot. Per llei, a Barcelona n’hi ha d’haver almenys 538. El motiu? garantir l’accés universal al servei.

Passa el mateix amb les bústies cilíndriques que hi ha al carrer. A la ciutat n’hi ha 500. Són un centenar menys que fa dos anys. La competència del correu electrònic, la disminució de l’activitat comercial per la crisi i també la davallada de població a Barcelona han reduït la circulació de cartes i per això també s’han retirat bústies al carrer. I ara, tot i que es preveu que el parc de bústies es mantingui en unes 500, el que sí que hi pot haver són canvis de lloc d’alguns dels cilindres.

VICENÇ IBÁÑEZ, responsable de Comunicació de Correus Catalunya
“El que sí que fem permanentment és mirar d’optimitzar aquest parc de bústies i moltes vegades doncs es recol·loquen en ubicacions on observem que pot ser més utilitzada pels ciutadans.”

Igual que amb les cabines telefòniques, la presència de bústies també continuarà als carrers per mantenir l’accessibilitat al servei.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s